3 Bedste Suunto Sportsure (November 2019)

Liste over de 3 Suunto sportsure, der klarer sig bedst i test og bedst blandt 723 anmeldelser.

Sortér efter

Mærke

  • Suunto(3)

Egenskaber

  • Håndledspulsmåling(1)
  • Med GPS(3)
#1
Suunto Ambit3 Run HR Suunto Ambit3 Run HR
Sportsur
✓ 4.3/5 (331 brugere)
1.458 kr.
86
#2
Suunto Ambit 3 Peak HR Suunto Ambit 3 Pe...
Sportsur
✓ 4.3/5 (299 brugere)
2.859 kr.
86
#3
Suunto Spartan Trainer Wrist HR Suunto Spartan Tr...
Multisportsur
✓ 3.7/5 (93 brugere)
3.261 kr.
71
Scoren går fra 0-100 og er baseret på anmeldelser fra brugere og eksperter.  
loading icon

Suunto Ambit3 Run HR Suunto Ambit 3 Peak HR Suunto Spartan Trainer Wrist HR
Score
86 100
86 100
71 100
(4.3)
331 anmeldelser
(4.3)
299 anmeldelser
(3.7)
93 anmeldelser
Pris 1.458 kr. 2.859 kr. 3.261 kr.
Testresultater
Type Løbeur Sportsur Multisportsur
Håndledspulsmåling
Pulsmåler med pulsbælte
Indbygget GPS
Vandtæt 50 meter 100 meter 50 meter
Inkl. pulsbælte
Smart-notifikationer
Indbygget aktivitetsmåler
Med app

Sportsure fra Suunto

Et sportsur fra Suunto henvender sig til alle, der dyrker en eller anden form for sport – nybegynder såvel som professionel. Urene fra Suunto egner sig til atleter, løbere, udøvere med interesse for udendørs adventureløb og mange flere. Nogle sportsure fra Suunto er derudover udstyret med et praktisk GPS-system, pulsmåler samt genopladelige batterier, mens der på andre modeller er mulighed for at udskifte batterierne. Det gør uret ganske brugervenligt, mens det også kan give de vigtigste informationer, man har behov for, når man dyrker sin sport.
Suunto er oprindeligt et finsk firma, og selve ordet ”Suunto” er finsk og betyder på dansk ”retning”. Firmaet startede nemlig med at producere væskefyldte kompasser, som kunne benyttes til eksempelvis orienteringsløb, hvor det især er vigtigt at have styr på retningen. Suuntos sportsure kan altså få din træning i den rigtige retning på flere forskellige måder. Først og fremmest kan du via. de forskellige GPS-systemer tracke ruter, mens det også er muligt at holde øje med puls, hastighed og meget andet, som kan hjælpe dig til at dirigere dine træningspas i den helt rigtige retning.

Grundlæggelse af Suunto

Firmaet, Suunto, kan bryste sig af en begivenhedsrig historie startende i 1936, hvor en finne ved navn Tuomas Vohlonen grundlagde firmaet. Denne herre dyrkede orienteringsløb på meget højt niveau, mens han også var meget engageret i andre udendørs aktiviteter, hvilket tilbage i starten og midten af 1930erne var med til at inspirere ham til at udvikle en metode, der kunne masseproducere væskefyldte kompasser. Siden da har Suunto i høj grad udviklet sig gennem innovation, som også har ført firmaet til de højder, det har nået den dag i dag.
De små kompasser var starten, og i dag producerer Suunto luksuriøse og brugervenlige sportsure til professionelle atleter såvel som til folk, der dyrker sport på hobbyplan. Derudover har firmaet også engageret sig inden for andet udstyr og instrumenter til sportsudøvere. Fælles for alle produkter, der produceres og lanceres af Suunto, er, at de bliver testet meget grundigt og i forhold til ganske store krav, således Suunto sikrer sig, at forbrugeren får det bedst mulige produkt mellem hænderne i den sidste ende.
Forskellige sportsure af mærket Suunto
Gennem tiderne er der blevet udviklet mange forskellige sportsure fra Suunto, som kan benyttes fra alt til en løbetræning til en bjergbestigning. I de forskellige sportsure findes også flere forskellige funktioner, hvilket også kan være en fordel at overveje nøje, således man finder frem til et ur, der kan oplyse om de ting, man har behov for at få oplyst under et træningspas.

Batteriets levetid og FusedTrack
På de forskellige modeller af ure fra Suunto er der forskellige typer af batterier, som har forskellige levetider, inden de skal lades op eller udskiftes. Dette opgives oftest i intervaller, da det handler en hel del om, hvad man benytter uret til, hvad der er aktiveret mv. Eksempelvis får man med modellen Suunto 9 en meget lang batterilevetid, der strækker sig fra 25 timer til 120 timer, alt efter hvad der er aktiveret, hvilke funktioner man benytter mv. Dette kommer som et resultat af FusedTrack, som er et system fra Suunto, der kombinerer GPS og bevægelsescensorer, der giver bedre batterilevetid og forbedrer nøjagtigheden på navigationssystemerne. Derudover fås der på de fleste varianter også et intelligent batterisystem, som gør, at man kan sætte uret til at spare på strøm, mens man også får indikationer, såfremt batteriet skal oplades eller udskiftes.

Metoder til forbedring af træning
På nogle ure fra Suunto er det også muligt at få et setup-mode, der eksempelvis gør det muligt at udføre intervaltræning. På den måde kan man bedre organisere sin træning og få mere effektivitet implementeret, hvormed man hurtigere kan komme til at se fremskridt i sin træning. Herudover findes der i nogle af sportsurene fra Suunto også nogle forskellige tabeller, der viser puls og fart under hele ruten, hvormed man bedre kan overvåge tallene fra sin træning. Derudover er der på nogle af urene også en hukommelse, således man kan se tilbage i sine træningspas og undersøge, om der er nogle forbedringer gennem en given periode.
Da der findes så mange forskellige funktioner til måling af data på træningspas, er det også muligt at benytte sportsure fra Suunto til flere forskellige sportsure. Eksempelvis kan man få automatiske intervaller i et svømmebassin til svømmetræningen, måle power på cykelturen osv., hvormed urene fra Suunto altså er ganske alsidige.